Anne-Miek
Vroom

Anne-Miek Vroom

Anne-Miek Vroom is afgestudeerd als Medisch Socioloog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is gespecialiseerd in innovatie- en veranderingsprojecten en als senior adviseur actief in tal van organisaties op het gebied van zorgvernieuwing. Ook is zij schrijver en veelgevraagd keynote spreker. Zij heeft niet alleen kennis en expertise. In haar werk maakt ze tevens gebruik van de ervaringen opgedaan als patiënt, vanwege een bindweefsel aandoening.

Daphne
Depassé

Daphne Depassé

Daphne Depassé, auteur van "BAM!", brengt haar expertise in kennis- en informatiemanagement, in combinatie met haar ervaringsdeskundigheid vanwege Multiple Sclerose, naar Stichting IKONE. Als onderzoeker, schrijver, adviseur en digitale keynote speaker zet ze zich in voor een betere zorgervaring voor iedereen.

Tim
Kroesbergen

Tim Kroesbergen

Tim Kroesbergen (1987) zijn hart ligt bij communicatie en belangenbehartiging. Voor initiatieven uit verschillende hoeken variërend van de muziek- tot de welzijnssector zet hij graag zijn kennis in. Verder heeft hij door zijn eigen medische geschiedenis als persoon met Osteogenesis Imperfecta en zijn digitale communicatie-passie een grote interesse in smart-health oplossingen.

Elisabeth
Van Schaïk

Elisabeth Van Schaïk

Elisabeth van Schaik (1983) werkt als hondentrainer en studeert Toegepaste Psychologie aan de NTI. Als lid van het Patintexpertiseteam geeft Elisabeth regelmatig lezingen en biedt ze ondersteuning tijdens diverse workshops als ervaringsdeskundige op gebied van Zelfmanagement, Eigen regie en Digitale zorg. Elisabeth is meerdere malen getransplanteerd waarvan de laatste transplantatie(2016) een nier én pancreas betrof. Haar doel? een gelijkwaardige relatie tussen arts-patient op basis van wederzijds vertrouwen en respect.

Eva
Eikhout

Eva Eikhout

Eva Eikhout (1996) is student Interaction Design aan de HAN in Arnhem. Sinds 18 oktober 2014 is ze de voorzitster van de KinderAdviesRaad van het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc in Nijmegen. Geboren te zijn met het FFU-syndroom (grotendeelse afwezigheid van ledenmaten) heeft ze al de nodige ziekenhuiservaring opgedaan in het Radboudumc en deze ervaring wil ze graag gebruiken om de zorg nóg meer te verbeteren voor de toekomstige patiënten.

Maryse Spapens

Maryse Spapens

Met Maryse Spapens en Zorgkompaz werken wij graag samen, met name waar het projecten rondom digitale zorg betreft. Maryse is gespecialiseerd in advies en ondersteuning van implementatie van innovatie en Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP), waaronder digitale zorg en zorgpaden.

Ineke
Hazelzet

Ineke Hazelzet

Ineke Hazelzet (1969) is aan de RU opgeleid tot taalkundige en docent. In 2017 volgde ze de collegereeks ‘VBHC - from Theory to Implementation’ bij het ErasmusMC en studeerde Zorginnovatie bij de Health Innovation School. Haar patient journey heeft bijgedragen aan ontwikkeling van haar aandachtsgebieden Waardegedreven Patiëntgerichte Zorg, communicatie in arts-patiëntrelaties, digitale zorg, patiëntveiligheid en gezamenlijk opleiden.

Igor
Dirkx

Igor Dirkx

Igor Dirkx (1977) is Sr. Projectmanager bij Euroforum en geniet van de mooie dingen in het leven. Igor heeft Morbus Crohn en door een rectum amputatie heeft hij een blijvend ileo stoma, daarnaast heeft hij chronische oor ontstekingen. De patiënt de regie laten nemen over zijn gezondheid is waar hij voor pleit. Hij is er van overtuigd dat digitalisering hier aan bij kan dragen en dat dit de gezondheidszorg betaalbaar, beheersbaar en meer persoonsgericht zal maken.

Lidia
van der Klei

Lidia van der Klei

Lidia van der Klei (1986) heeft lichamelijke beperkingen. Op een positieve manier weet zij zaken en mensen in beweging te krijgen, door haar gedrevenheid, spontaniteit en doorzettingsvermogen. De weg die zij heeft afgelegd is hobbelig geweest. Het heeft haar gevormd tot hoe zij nu is.

Gijs
van den Brink

Gijs van den Brink

Gijs van den Brink (1978) heeft vier jaar geleden een hersenbloeding gehad en zit hierdoor in een rolstoel. Twee jaar geleden ging bij hem de knop om. Vroeger Lean Consultant en heel hard werken, nu bezig met al zijn dromen: filmen, activiteiten organiseren in en om ‘Het Dorp’ in Arnhem en de wereld weer willen groot maken. Zijn passie is het vertellen van wat er kan in plaats van wat er niet kan. Daarnaast is hij bezig met een opleiding in Photoshop.

Simone de Schepper

Simone de Schepper

Simone de Schepper (1985) is moeder van een dochter (september 2017). Ze werkt zes uur per week als kwaliteitsmedewerker in de gezondheidszorg. Hiernaast blogt ze regelmatig. Ze wil iedereen laten zien wat zij nog wel kan, i.p.v. te kijken naar wat niet meer lukt. Ze heeft patiëntervaring vanwege de diagnose Multiple Sclerosis (2015) en haar Coeliakie (glutenallergie 2010).

Francis
ter Horst - Lotterman

Francis ter Horst - Lotterman

Francis Ter Horst-Lotterman (1975) is getrouwd met haar jeugdliefde, heeft twee dochters en wordt sinds april 2015 altijd vergezeld door haar blindengeleidehond Nikki. Ze heeft haar eigen onderneming "Olea", waarin ze zich bezighoudt met natuurgeneeswijze en hondenmassage. Enkele jaren geleden is zij plotseling zeer slechtziend ( restvisus minder dan een procent )geworden. Via verschillende vrijwilligersorganisaties (o.a. als lid clientenraad Bartimeus) heeft zij ervaring opgedaan op gebied van toegankelijkheid, acceptatie, revalidatie etc. in de wereld van de blinden/slechtzienden. Zij heeft de persoonlijke missie om Nederland voor iedereen toegankelijk te maken om het leven te leiden dat een ieder wenst. Om zelfstandig en gelukkig door het leven te gaan!

Satu Siiskonen

Satu Siiskonen

Satu Johanna Siiskonen (1975) is opgeleid tot apotheker en epidemioloog en heeft werkervaring in de gezondheidszorg en als wetenschappelijk onderzoeker. Zij werkt tegenwoordig als projectmanager en adviseur via haar eigen bedrijf SATU projects & advice. Satu heeft de chronische darmziekte colitis ulcerosa en leeft met een pouch. Zij zet zich graag in als ervaringsdeskundige om patiëntenparticipatie in wetenschappelijk onderzoek te bevorderen en om e-health te stimuleren.

Ruud
Beun

Ruud Beun

Ruud Beun (1961) is getrouwd en zorgadviseur. Ruud heeft een zwaar hartinfarct doorgemaakt waardoor de pompfunctie van de linker hartkamer een stuk kracht is kwijtgeraakt. Daardoor heeft hij minder energie. Ruud heeft niet alleen patiëntervaring vanwege zijn eigen situatie, maar ook ervaring vanwege een dochter met Osteogenesis Imperfecta.

Liane
Horsting

Liane Horsting

Liane Horsting (1977) woont samen en heeft drie kinderen. Binnen haar onderneming BuitenGewoonTalent begeleidt Liane hoogbegaafde kinderen en jongeren die problemen ervaren of vastlopen. Liane heeft net als twee van haar kinderen het lang QT syndroom en is zelf ICD drager. Ook heeft zij NET kanker gehad in een long. De combinatie van feiten maakt haar een ervaren patiënt.

Dian
Winkel

Dian Winkel

Dian is 43 jaar oud, getrouwd en vader van twee zonen. Hij werkt als docent Grafische Vormgeving. Dian is ICD-drager. De ICD beschermt hem voor hartritmestoornissen.

Jeske
Troost

Jeske Troost

Jeske Troost (1996) is voorzitter van het jongerenbestuur van de Vereniging Osteogenesis Imperfecta. Deze 'broze bottenziekte' zorgt ervoor dat zij uitgebreide patiëntervaring opdoet. Door complicaties in haar rug is zij sinds 1,5 jaar gebonden aan bed. Vanuit een ziekenhuisbed heeft zij haar HAVO diploma gehaald. Nu bestaat haar leven met name uit revalideren. Straks hoopt zij met hulphond Daan en een elektrische rolstoel een studie te kunnen oppakken.

Fleur
Krom

Fleur Krom

Fleur Krom (1982) is doktersassistente en bestuurder bij een patiëntenorganisatie voor mensen met de zeldzame ziekte Osteogenesis Imperfecta. Ze heeft patiëntervaring vanwege het feit dat zij geboren is met die ziekte.

Geert Jan
den Hengst

Geert Jan den Hengst

Geert Jan den Hengst (1970) is vader van twee tienerdochters. Hij is redacteur, blogger, lid van een werkgroep van de Zwolse Gehandicapten Raad. Geert Jan heeft veelzijdige patientervaring vanwege Multiple Sclerose. Geert Jan woont in een Fokuswoning, zelfstandig wonen met 24 uur zorg-op-afroep. Hij is volledig afhankelijk van een elektrische rolstoel, welke hij bestuurt met zijn kin.

Jantien
Koch

Jantien Koch

Jantien is 37 jaar oud en moeder van Fenna en Krijn. Jantien is de trotse eigenaresse van Taartenatelier TienXTaart, waar zij vol passie werkt aan zowel zoet,- als ook hartig gebak en decoratietaarten. TienXTaart, is min of meer de ‘kroon’ op de Chronische Streptokokken Infectie, die zij opliep in 2007 door een verwaarloosde keelontsteking. Dankzij een ingrijpende operatie, vorig jaar, gaan het nu erg goed met haar gezondheid, en kan zij zich nog meer inzetten voor haar kinderen, haar atelier en voor anderen.

Lonneke
van den Hoogenhoff

Lonneke van den Hoogenhoff

Lonneke van den Hoogenhoff (1976) heeft al vanaf jonge leeftijd epilepsie en een linkszijdige verlamming aan haar arm. Ondanks, of misschien dankzij, deze lichamelijke beperking is zij haar eigen bedrijf gestart: E-teacher. Het aanbod bestaat uit persoonlijke en online bijlessen voor jongeren.

Pauline
Gransier

Pauline Gransier

Pauline Gransier (1987) studeert Film- en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Leiden. Ze werkt met plezier voor PerSaldo en Stichting HoezoAnders en blogt regelmatig over haar visie. Gelijkwaardigheid is voor haar het sleutelwoord. Zo nu en dan maakt ze deze visie ook kenbaar in de media. Pauline is slechthorend en heeft Cerebrale Parese. Om haar dagelijks leven met zorg te kunnen leiden, heeft ze haar eigen zorgteam samengesteld met behulp van het PGB. Daar komt ook haar patiënten-ervaring vandaan.

Dayenne
Zwaagman

Dayenne Zwaagman

Dayenne Zwaagman (1982) is accountmanager en columniste, ze heeft een passie voor taal wat zich met name uit in het schrijven van poëzie.
Initiatiefneemster om middels sportactiviteiten (wielrennen&schaatsen) voor meer bekendheid te zorgen rondom kinderen die worden geboren met een hartafwijking. Heeft patiëntenervaring omdat ze zelf als ‘Hartekind' geboren is.

Anne
Karelse

Marloes Oosterom

Marloes Oosterom

Marloes Oosterom (1993) heeft sinds haar 3e reuma. Zij volgt een studie tot opticien manager en werkt daarnaast in een particuliere optiek zaak. Zet zich heel graag in om meer bewustwording te creëren, maar ook te inspireren en activeren.

Anke
van Haften

Anke van Haften

Barbara
van Rest

René Luigies

René Luigies

Rinus
Dekkers

Nicolette Haantjes

Nicolette Haantjes

Amber
Bindels

Amber Bindels

Marco
Jansen

Yuwita
Slamet

Yuwita Slamet

Joanne
Brinkman

Joanne Brinkman