ehealthchallenge

Hoe helpt eHealth jou? Wat is waardevol? Wat wens je?

Over het nut en de noodzaak van eHealth zijn regelmatig discussies. Het klinkt allemaal zo fantastisch, maar helpt het mensen daadwerkelijk? Wat is de meerwaarde voor onze kwaliteit van leven?

Met deze #ehealthchallenge roept IKONE alle wereldburgers op verhalen te delen. Patiënten, cliënten, mantelzorgers, zorgprofessionals, studenten, mensen: 'laat zien wat de betekenis is in het dagelijks leven óf wat je wenst!'. Patiënt Experts van IKONE trappen af. Zij maken korte vlogs waarin ze concrete voorbeelden delen.

Wat werkt en waar is behoefte aan? Wij nomineren mensen en vragen hun ook een ervaringsvideo te delen en anderen te nomineren. Zo zorgen we samen voor een ketting van eHealth ervaringen.

Deel, vlog en nomineer! 

Favoriete eHealth toepassing van Marloes oosterom

 

Favoriete eHealth toepassing van Anne-miek vroom

Favoriete eHealth toepassing van Francis ter Horst - Lotterman

Favoriete eHealth toepassing van Geert-Jan den hengst

Favoriete eHealth toepassing van Ineke hazelzet

Favoriete eHealth toepassing van Igor dirkx

Favoriete eHealth toepassing van Tim Kroesbergen 

Favoriete eHealth toepassing van Yvonne Lammertink

 

Hoe kan eHealth je kwaliteit van leven verbeteren? 


Wat doet IKONE? 

Keynote Start up to Scale Up EU presidency NL

Scaling up with the patient

  • The Dutch scale-up scene is flourishing and with Amsterdam winning the European Capital of Innovation award, the opportunities for digital health scale-ups are exciting.
  • The Startup2Scale-up event brought together ambitious startups, successful scale-ups, investors, patient, professionals and other stakeholders.
  • The ambition of the day was to get the scale-ups connected with partners, enhance their capabilities and take them one step further towards a successful scale-up.
  • Line-Up with Minister Schippers, Joris Molenaar, Jorrit Ebben. Next tot that Startup Delta Special envoy Prince Constantijn and Secretary-general Erik Gerritsen in a discussion on what digital health scale-ups need to succeed.

KEYNOTE ANNe-MIEK VROOM @ EHEALTHWEEK 2016 and speech of the Dutch Secretary of State 

Anne-Miek Vroom, medisch socioloog en geboren met de zogenoemde ‘broze bottenziekte’ maakt met haar sprankelende en bevlogen betoog de ambitie ‘patients Included‘ van de organisatoren concreet: patiënten helpen als geen ander om richting te geven aan de inzet van e-health-toepassingen die van waarde zijn voor zorggebruikers en zorgverleners.

Vroom geeft het publiek een inkijkje in haar leven en maakt zichtbaar en voelbaar welk beroep de gezondheidszorg doet op tijd en energie van patiënten: wachten, reizen en versnipperde informatie. Daarnaast leg ze uit hoezeer de beschikbaarheid van eigentijdse digitale services gemist wordt door een toenemende groep patiënten en hun naasten.

“In mijn dagelijks leven speelt e-health een zeer beperkte rol.” Een zure constatering op een e-health-conferentie vol ‘hightech’ en bijbehorende beloftes, in een tijd waarin techniek een aantal relatief eenvoudige oplossingen biedt om onnodig reizen en wachten te verminderen. Om te beginnen met: de optie van een videoconsult. In onderstaande video zie je de lezing van Vroom. (Bron: Frankwatching)

Tips for start-up to scale up at eHealth week

Openingsspeech Stichting IKONE, inhoudelijk onderdeel

anne-miek vroom at 
tedxnijmegen 2013

Uitzending NPO De verwondering

Medisch socioloog Anne-Miek Vroom (34) zet zich in voor de kwaliteit van leven van mensen met een chronische ziekte. Zelf lijdt ze aan een brozebottenziekte. Daardoor is ze rolstoelgebonden en heeft ze van kinds af aan veel pijn moeten verduren. Vroom laat zich leiden door de gedachte dat het onder de allermoeilijkste omstandigheden mogelijk is om licht en liefde te ervaren.  Bekijk deze video op de website van NPO>

uitzending NPO het vermoeden

Anne-Miek Vroom uit in Het Vermoeden haar verontwaardiging over de manier waarop samenleving en politiek omgaan met mensen die afhankelijk zijn. Bekijk deze video op de website van NPO >

tegenlicht 'de patient in de hoofdrol'

Anne-Miek Vroom praat met Corine Jansen over patientervaringen in deze aflevering van Tegenlicht. Bekijk deze video op de website van NPO >

Interview skipr media TEdxnijmegen

Uitreiking zeldzame engel award 2015

You cannot see it from 'A': IKONE Comite van aanbeveling lid Michiel Muller at TEDxNijmegen 2013