< naar overzicht

Pitch event Health Impact Accelerator 2020

De zon schijnt op onze gezichten. We hebben er zin in. In de weken voorafgaand aan de pitchdag hebben we met ons team hard gewerkt om ons plan zo helder mogelijk te verwoorden.

Gedrieën lopen we de Social Impact Factory binnen. Met een drankje observeren we binnenkomers en proberen we in te schatten wie ook gaan pitchen voor de HIA. Het is een gemêleerd gezelschap, dus iets voorspellend valt er niet af te lezen.

Inspirerend’, noemt onze projectleider Aline, de verschillende pitches. Aline nam het woord namens ons om het Citizen Engagement Platform te presenteren.  Met de visuele ondersteuning gemaakt door Bas, zag de pitch er strak uit. Bas en Mirjam nemen naast Aline plaats om de kritische vragen van de juryleden te beantwoorden. Verhelderend en bevestigend. De andere mensen in de zaal ogen ook overtuigd: veel ‘powerposes’ en de veelal lovende woorden! 

Een feestje!’, zo vat Mirjam de middag samen. Tijdens de borrel spreken we de andere deelnemers en horen we hoe gemotiveerd en enthousiast zij zijn om hun plannen verder te gaan ontwikkelen. Het is een heel positieve vibe die als vanzelf beweging en contact tot stand brengt. Ieder op zijn eigen anderhalve meter uiteraard. 

Het is wachten op de uitslag die de volgende dag komt. ‘Zenuwslopend’ zegt Bas, minstens zo zenuwslopend als de enorme spin die ineens opdook in de auto, terwijl we terugreden naar Zwolle. Het is spannend; gaan we door? Gaan we ‘ons’ Citizen Engagement Platform verder ontwikkelen onder leiding van een team ruim ervaren en deskundige coaches? Ondanks dat Stephan er tijdens de pitch niet bij kon zijn, laat hij weten dat hij ‘vertrouwen heeft in de goede afloop.’ 

Ja! We zijn door! verwachtingsvol´ is Anne – Miek over het verloop, de rest van het team is dat zeker ook. We gaan verder werken aan iets waarvan wij overtuigd zijn dat het van waarde is voor onze samenleving en van meerwaarde is binnen onze maatschappij.  

Aline Kronenberg

Anne – Miek Vroom

Bas Kramp

Stephan Disberg

Mirjam Hoekjen