< naar overzicht

Visie ‘Samen weten we meer, samen komen we verder’

Dat samenwerken met de eindgebruiker essentieel is voor VIPP Babyconnect werd kort na de oprichting van het programmabureau van Stichting Carecodex al duidelijk. In 2019 mocht Stichting IKONE helpen om middels actieve werkvormen een eindgebruikersgroep van cliënten samen te stellen. 


Vanuit die prettige samenwerking zijn we opnieuw benaderd. Deze keer was het verzoek om een visiedocument ‘eindgebruikers’ te schrijven, zodat ook na het aflopen van het VIPP traject de eindgebruikers de regisseur blijven. Die opdracht hebben we met beide handen opgepakt, dé kans om in co-creatie met alle eindgebruikers dit visiedocument te schrijven. Een prachtige opdracht die IKONE op het lijf geschreven is. Want bij Babyconnect is het samenwerken met de eindgebruiker een serieuze aangelegenheid die tot resultaat moet leiden. Passend bij hun ultieme droom: de eindgebruiker als regisseur van veilige digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. 

Om tot een gedragen visiedocument te komen hebben Anne-Miek Vroom van IKONE en Maryse Spapens van Zorgkompaz diverse interviews gehouden: met eindgebruikers én met medewerkers van het programmabureau VIPP Babyconnect. Op basis van deze input, in combinatie met kennis en ervaring op het gebied van participatie, is een visie geschreven. De pakkende verhalen uit de praktijk maken de visie tastbaar en concreet. 

Het zal niet bij een visie blijven. Er wordt een manifest gerealiseerd, zodat de stand- en uitgangspunten actief en effectief worden uitgedragen. 

Een geweldige opdracht waar wij met veel plezier aan hebben gewerkt, voor een beweging vol power! 

Klik hier voor het visiedocument:

https://babyconnect.org/toolkit/visie-eindgebruikers

 

< naar overzicht

Visie ‘Samen weten we meer, samen komen we verder’