Digitaal vragen stellen. Maak het e-consult een succes.

Wil jij het e-consult in jouw ziekenhuis tot een succes maken voor patiënten en zorgverleners? Bekijk dan de poster en actielijst ontwikkeld door Nictiz en IKONE. Dan kun jij gelijk van start. 

Op dit moment kunnen patiënten bij 36 van 73 Nederlandse ziekenhuizen gebruik maken van het e-consult. Onafhankelijk van tijd en plaats kunnen patiënten op een laagdrempelige manier hun vragen voorleggen aan zorgverleners. Het aanbieden van een e-consult leidt echter niet altijd tot een succesvol gebruik ervan.  

 

... Lees meer
Digitaal vragen stellen. Maak het e-consult een succes.

Project IKONE en Babyconnect

IKONE werkt met Babyconnect aan het betrekken van patiënten en cliënten bij het mogelijk maken van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.

... Lees meer
Project IKONE en Babyconnect

Waar is IKONE in juni?

Vanaf 3 juni 2019 biedt IKONE een zomers nieuw venster op zorg. Patiënt experts leveren hun inspirerende bijdrage aan innovatieve ontwikkelingen voor patiëntenzorg, beleid, onderzoek en onderwijs.

Zo praat Petra Hes praat op 20 juni tijdens het grootste Kennisfestival van Nederland met professionals en publiek over ontwikkelingen en uitdagingen in de ziekenhuiszorg en langdurige zorg. 

We zien er naar uit om onze expertise te delen en om jullie te ontmoeten!

... Lees meer

Stimuleren, faciliteren en toepassen co-creatie

IKONE biedt petitie aan in de Tweede Kamer 


Op 22 januari hebben Ineke Hazelzet en Tim Kroesbergen namens IKONE een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer als onderdeel van de nationale e-healthweek 2019. 

In deze petitie vragen zij de Tweede Kamer om meer Patients included eHealth. Ineke Hazelzet sprak tijdens de aanbieding: 'Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat innovaties, die samen met patiënten zijn ontwikkeld, beter aansluiten bij de uitdagingen en behoeften die spelen in het leven van de eindgebruikers en dus méér kans voor succesvolle opschaling hebben. Daarom zeggen wij: “Innoveren doe je samen!'

IKONE wil graag dat er onderzocht wordt waarom dit nog weinig gebeurt in de praktijk. De kennis en middelen zijn hier namelijk wel voor beschikbaar. Het is dus van belang dat er voortdurend aandacht is voor de noodzaak van co-creatie met eindgebruikers in de zorg. Het is belangrijk dat overheden zich hiervan bewust zijn en bijdragen aan die bewustwording en daarin het goede voorbeeld geven. 
Uiteindelijk zouden zij graag zien dat iedere zorginnovatie in co-creatie met de patiënt is ontwikkeld. Goede voorbeelden moeten de norm worden: 'Samen ontwikkelen en samen leren. 

Kamerleden Arno Rutte (VVD), Vera Bergkamp (D66), Corinne Ellemeet (GroenLinks) en René Peters (CDA) hebben de petitie instemmend knikkend in ontvangst genomen. Arno Rutte: 'Een zinvolle petitie. Wij willen graag een bijdrage leveren. We zullen er ook voor zorgen dat de andere partijen op de hoogte zijn van de inhoud van deze petitie'. 

... Lees meer
Stimuleren, faciliteren en toepassen co-creatie

Speciale uitgave interactief magazine

Zorg op de juiste plek -  Uit het leven gegrepen

Speciale uitgave IKONE  

Er is één persoon die de diversiteit aan silo’s in de zorg van binnenuit leert kennen. Er is één persoon die ervaart hoeveel tijd al die schijven kosten. Er is één persoon die niets liever wil dan helpen de zorg beter te maken, zodat dat anderen niet hoeven te ervaren wat zij meemaken. Dat is de patiënt. 

IKONE doet dan ook niets liever dan u te inspireren, faciliteren en adviseren over duurzame samenwerking met patiënten en cliënten in innovatie en transformatie van zorg. Op een positieve en constructieve manier. 

Met dit interactieve magazine willen we ervaringsverhalen met u delen. Omdat uit wrijving glans ontstaat. Glans maken wij graag met u samen.

De eHealthweek is los! #ehw19 @ehealthwkNL - Namens @ikone_nl bieden we jullie het interactieve verhalen magazine 'Zorg op de juiste plek - Uit het leven gegrepen' aan, omdat innoveren vanuit de ervaring zo essentieel is voor implementatie en impact! 

Lees hier: https://issuu.com/ikone/docs/zorg_op_de_juiste_plek_ikone?fbclid=IwAR1SwWi4uN6MR0qhZX_o7huVYgTUqeWchRwvAgofsAOGHbWoVtRE4f3G5cA

... Lees meer

Samenwerking met Antonius Zorggroep

‘In het ziekenhuis als het moet, thuis als het kan’

IKONE werkt samen met de Antonius Zorggroep in Sneek aan hun plannen om zorg van het ziekenhuis naar huis te verplaatsen. Daarbij ondersteunt IKONE hun verlangen om het patiëntenperspectief leidend te laten zijn in deze ontwikkelingen. Zo interviewen wij patiënten en gaan wij aan de slag met verschillende Patient Experience trajecten. 

... Lees meer

pro-actieve afstudeer student (wo of hbo) gezocht!

Wil jij bijdragen aan een betere patiëntenparticipatie in de zorg? Wij zijn op zoek naar een stagiaire die helpt bij een onderzoek naar patiëntenparticipatiemethodes. Het doel: een online toolbox voor zorgorganisaties en innovatiebedrijven. 

Daarbij mag je meedraaien in onze projecten en krijg je een uniek kijkje in het veld van patiëntparticipatie, zorg en innovatie. Interesse?

... Lees meer
pro-actieve afstudeer student (wo of hbo) gezocht!

Wil jij meewerken aan een beter e-consult?

Een e-consult is een digitaal schriftelijk contact tussen zorgverlener en patiënt. Heb jij al gebruik gemaakt van het e-consult in het ziekenhuis? Of wil je dat nog doen? En ben je patiënt bij een ziekenhuis? Dan zijn wij op zoek naar jou. 

Wij, Nictiz en IKONE, willen graag met jou nadenken over het gebruik van het e-consult in het ziekenhuis. Tijdens onze bijeenkomst horen we graag jouw ervaring!

... Lees meer
Wil jij meewerken aan een beter e-consult?

Robin Health Games wint Patient Innovation Co-creation Award 2019

Den Haag, 21 januari 2019

 

Vandaag heeft IKONE de Patient Innovation Co-creation Award 2019 uitgereikt tijdens de opening van de eHealth week. Deze prijs wordt namens IKONE uitgereikt aan de organisatie die het meest helder voor ogen heeft wat co-creatie met mensen met patiëntervaringen kan bijdragen aan de verbetering van een innovatief idee, ontwikkelproces of product.

 

We zijn verrast door het grote aantal inzendingen. De jury, onder andere bestaande uit patiënt experts, innovatiemanagers, innovatie bedrijven en hoogleraren op het gebied van patiëntparticipatie en innovatie heeft na rijp beraad een weloverwogen keuze gemaakt.

... Lees meer
Robin Health Games wint Patient Innovation Co-creation Award 2019

WIN DE PATIENT INNOVATION CO-CREATION AWARD 2019

Welke organisatie definieert zijn of haar co-creatie vraagstuk het allerscherpst? 

Pak dé kans op de Patient Co-Creation Award. De partij met het meest scherp geformuleerde 'vraagstuk' wint een co-creatie sessie met Patiënt Experts! Dit is een unieke kans om samenwerking met IKONE, de leider in het betrekken van patiëntexpertise bij innovatie in de zorg, te ervaren. 

Meedingen naar deze award kan tot en met dinsdag 15 januari 2019. De jury bestaat uit de crème de la crème van Zorginnovatie NL. De prijs wordt uitgereikt tijdens de openingsmanifestatie van de e-healthweek. 

... Lees meer
WIN DE PATIENT INNOVATION CO-CREATION AWARD 2019