• Patient expertise
  • innovatie bij advies
  • co-creatie
  • inspiratie

IKONE werkt met Care innovation Centrum west-brabant samen in de (door)ontwikkeling van Health innovation school en de patiëntenparticipatie binnen de Health innovation school en nu ook de Health implementation school en Care2adapt (samenwerkingsverband NL en vlaanderen). 

We gingen met Chantal van Spaendonck, directeur CIC, in gesprek over de ervaringen in de samenwerking en de opbrengst voor het CIC. 

Wat was de grootste zorg voordat je onze samenwerking startte? Kwam die zorg uit, of juist niet? 

Heel eerlijk gezegd had ik toen nog niet een zorg behalve wellicht dat het ontwikkelen en implementeren van innovaties in de gezondheidszorg niet eenvoudig is. En dat we nog aan het uitzoeken waren waar dit allemaal aan lag. Achteraf is een heel belangrijk punt geweest de juiste betrokkenheid van cliënten en patiënten maar op dat moment was een groot deel van NL op dit gebied volgens mij echt nog in de fase tussen onbewust en bewust onbekwaam. En volgens mij is dat precies hetgeen wat Anne-Miek Vroom echt heeft gedaan in NL zich er hard voor gemaakt dat we van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam zijn gegaan waardoor er energie en urgentie ontstaat om er iets mee te gaan doen.

Wat was je favoriete ervaring in de samenwerking met ons en waarom?

Echt de beleving van de patiënt mee te krijgen. Oa de dagstartverhalen tijdens de HIS maar ook zeker het huisbezoek bij Patiënt Expert Tim Kroesbergen van Ikone omdat het daarmee echt heel dichtbij komt. Bewustwording. En vervolgens ook de handreikingen te krijgen maar hoe doe je dat dan in hemelsnaam.

 

Wat in de samenwerking met ons heeft de meeste impact gemaakt? 

De open maar vasthoudende houding om vast te houden aan jullie doel en tegelijkertijd echt de samenwerking op te zoeken met ons om het verder te brengen. En het enorme uithoudingsvermogen want ook daar hebben we vaak om gezucht ook samen maar jullie helemaal. Chapeau!

 

Als je ons zou aanraden aan een goede collega, wat zou je dan over ons zeggen?

Hele fijne partner om mee samen te werken, authentiek, verstand van zaken en zeer deskundig met patiëntenbelang voorop (en niet eigen belang).