< naar overzicht

Project IKONE en Babyconnect

IKONE werkt met Babyconnect aan het betrekken van patiënten en cliënten bij het mogelijk maken van digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.

Rondom kinderwens, zwangerschap en bevalling hebben vrouwen contact met verschillende zorgverleners. Op dit moment heb je als cliënte niet eenvoudig toegang tot je zorggegevens. Daarbij heb je weinig controle over wie deze gegevens kunnen gebruiken of inzien. Babyconnect werkt eraan om dit wel mogelijk te maken.

Om ervoor te zorgen dat de wensen van cliënten/patiënten voorop staan is het belangrijk dat zij meedenken en meebeslissen over hoe hun gegevens gedeeld mogen worden en hoe hun dossier eruit moet komen te zien. IKONE zet haar expertise in om hierbij de gebruikers te betrekken. Samen met Babyconnect werken we aan het opzetten van een goede vorm van participatie.

Zo hebben we in juli een werksessie gedaan met enkele van onze PET-leden, om te praten over ervaringen met gegevensuitwisseling (lees hier meer).

In september gaan we een aantal vrouwen interviewen over hun ervaringen, hun voorkeuren en wensen voor gegevensuitwisseling.

Wil je meedoen? Meld je dan hier aan.

< naar overzicht

Project IKONE en Babyconnect