< naar overzicht

pro-actieve afstudeerstudent (wo of hbo) gezocht!

Zwolle,  1 juli 2019,                                                                         

wil jij bijdragen aan een betere patiëntenparticipatie in de zorg? Wij zijn op zoek naar een stagiaire die helpt bij een onderzoek naar patiëntenparticipatiemethodes. Het doel: een online toolbox voor zorgorganisaties en innovatiebedrijven.  

Daarbij mag je meedraaien in onze projecten en krijg je een uniek kijkje in het veld van patiëntparticipatie, zorg en innovatie. wIL JIJ Meewerken aan bijzonder creatieve ontwikkelingen, onderzoek doen en samen een brug slaan tussen ervaringsdeskundigen en mensen met patiëntervaring? Word dan stagair (WO / HBO) bij ons!

Wat ga je doen? 

Je helpt mee bij de opzet en uitvoering van actieonderzoek met een online tool als resultaat. Deze tool helpt zorgorganisaties en innovatiebedrijven om de patiëntenparticipatiemethode te vinden die bij hun vraagstuk past.  

Voor de ontwikkeling van de tool is het belangrijk om te onderzoeken welke overwegingen deze organisaties maken bij het betrekken van patiënten. Wanneer willen zij patiënten betrekken? En waarvoor? 

Daarom ga je aan de slag met verschillende onderdelen van wetenschappelijk onderzoek. Zo houdt jij je bezig met een aanvullende literatuurstudie en het uitzoeken van vragenlijsten. Daarnaast kan een start gemaakt worden met het verzamelen en het analyseren van de onderzoekdata. De resultaten worden gebruikt voor de ontwikkeling van de tool.

Binnen dit project is veel mogelijk, als je het leuk vindt om ervaring op te doen in verschillende fasen van wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling! Daarnaast doe je praktijkervaring op door mee te draaien in onze projecten. 

Wie is IKONE?

Je komt terecht in een dynamische organisatie waarin mensen werken die hart hebben voor het stimuleren en faciliteren van patiëntenparticipatie binnen de zorg. 

IKONE wil de kwaliteit van zorg verbeteren door samenwerking tussen patiënten en de gezondheidszorg te bevorderen. Daarom ondersteunen en adviseren wij zorgorganisaties, beleidsmakers en innovators. Zo verstevigen wij het patiëntperspectief in de zorg. 

Waarom een stage bij IKONE?

 • IKONE is een jong en dynamische organisatie met collega’s die er voor willen gaan. Wij zijn praktisch en pragmatisch ingesteld en houden van aanpakken! Je werkt in een gezellig team en krijgt volop de ruimte om te leren.  
 • We werken altijd samen met patiëntervaring hebben. Daarom werken wij samen met teamleden in heel het land. Je werkt dus niet alléén voor, maar samen met patiënten. 
 • Binnen IKONE maak je kennis met een grote diversiteit van opdrachtgevers, zoals ziekenhuizen, zorgorganisaties, ministeries, innovatiebedrijven etc. Je krijgt de mogelijkheid om mee te gaan met een professional om zo een beeld te krijgen van het werkveld.  
 • Binnen onze organisatie is voor jou ook veel in de praktijk te leren. Naast je onderzoek, draai je ook mee in de projecten binnen onze organisatie en ga je mee naar congressen, sessies en workshops.  
 • Je wordt gezien als een gelijkwaardig medewerker.IKONE staat voor gelijkwaardigheid voor patiënten en zorgverleners. Ditzelfde geldt voor ons team. Jij draait dus volop mee als gelijkwaardige medewerker binnen onze organisatie. 

Jouw profiel 

 • Je bent een ambitieuze en leergierige student in de laatste fase van een universitaire masteropleiding in de richting van sociale wetenschappen, sociologie of gezondheidswetenschappen. Of je volgt een soortgelijke opleiding zoals (hbo) digitale innovatie in zorg & welzijn. 
 • Je hebt ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden.
 • Je wilt jezelf ontwikkelen, nieuwe vaardigheden leren en nieuwe relaties opbouwen. 
 • Je bent sociaal vaardig en werkt graag in teamverband. 
 • Je bent communicatief sterk en hebt een proactieve houding. 
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor. 
 • Je bent volledig beschikbaar voor de opdracht (4-5 dagen in de week). Uiteraard is er ook ruimte om colleges en bijeenkomsten van je onderwijsinstelling te bezoeken voor scriptiebegeleiding.
 • Je vindt het niet erg om te reizen. 
 • Je kunt zelfstandig, hard werken en neemt initiatief waarbij je opdrachten oppakt die anderen laten liggen. 
 • Onze voorkeur gaat uit naar iemand die accuraat is en enige ervaring heeft met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden. 
 • Je stage moet minimaal 32 uur per week gedurende 5-6 maanden duren.

Wat bieden we jou?

 • Je krijgt de mogelijkheid om zelfstandig aan je onderzoek te werken op kantoor, thuis of bij een van onze opdrachtgevers. De resultaten leveren een input voor de vraagstukken bij organisaties/klanten in de dagelijkse praktijk. Je onderzoeksvraag formuleer je samen met je stagebegeleider van IKONE en je docent van de universiteit. 
 • Naast het doen van onderzoek en het schrijven van je thesis, loop je een aantal uren per week mee met een professional bij echte opdrachtgevers. 
 • Daarbij ondersteun je bij de uitvoering en voorbereiding van projecten. Je krijgt eigen verantwoordelijkheden en de vrijheid om werkzaamheden op te pakken en deze zelfstandig, of met begeleiding van een van onze professionals, uit te voeren. 
 • Daarbij zie je en ervaar je hoe onze professionals omgaan met complexe vraagstukken. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij organisaties in het veld.
 • Persoonlijke begeleiding en coaching op persoonlijk en vakinhoudelijk gebied; 
 • Inspirerende en afwisselende leeromgevingen; Kennis en ervaring van je collega’s; 

Sollicitatie

Herken jij jezelf hierin? Dan horen we graag van je! Stuur een e-mail met je cv naar info@ikone.nl en vertel of laat ons zien hoe jij IKONE verrijkt met je kwaliteiten.

informatie

Voor vragen over de stage kun je contact opnemen met Anne-MIek Vroom (directeur) via vroom@ikone.nl

 

 

< naar overzicht

pro-actieve afstudeerstudent (wo of hbo) gezocht!