< naar overzicht

Nieuwe medewerkers stellen zich voor

Bij IKONE zijn de afgelopen maanden een aantal nieuwe medewerkers begonnen. In juli is Marjon Schiltman, onze officemanager van start gegaan. En in november hebben we er drie nieuwe medewerkers bij gekregen, Aline Kronenberg, junior adviseur, Rik van Dijk, projectmanager, en Ruth Vogelzang als projectmedewerker. In de onderstaande interviews kun je lezen waarom ze voor IKONE gekozen hebben en wat hen drijft in hun werk!

Aline Kronenberg (technisch geneeskundige, junior adviseur)

Waarom heb je zin om aan de slag te gaan bij Ikone?  Wat spreekt je aan?

De waarden van IKONE spreken mij heel erg aan, dat is de reden dat ik hier ben gaan werken. Ik heb ervaring opgedaan in het ziekenhuis tijdens mijn stage en werd daar geraakt door het feit dat de zorg eigenlijk niet meer op de patiënt draaide en ik geloof dat dat anders zou moeten zijn. Ik heb zin om mee te werken aan een betere gezondheidszorg.

Wat ga je doen bij IKONE?

Ik ben aangenomen als adviseur binnen IKONE. Dit betekent dat ik mij onder andere ga bezighouden met de projecten die er in ziekenhuizen lopen, met het opzetten van de patiënt expert school en natuurlijk ook met alle andere opdrachten die voor ons binnenkomen.

Waarom/wat vindt je het leukst aan het werken bij IKONE?

Ik heb het idee dat er veel werk te doen is, dus ik heb vooral zin om mijn handen uit de mouwen te gaan steken. Het leukste daarbij vind ik dat we met elkaar toewerken naar iets waar we allemaal passie voor hebben.

Heb je verder nog wat je wilt delen? Een leuk weetje over jezelf of een levensmotto, iets anders inspirerends?

Ik ervaar tandenpoetsen als één van de meest rustgevende momenten van mijn dag.

Marjon Schiltman (Office Manager)

Hoe ben je bij IKONE terecht gekomen?

Ik werk al jaren als ZZP-er/freelancer in diverse functies. Op een avond vertelde ik mijn partner dat ik het jammer vond dat een periode van meer inzet bij een opdrachtgever nu eindigde. Ik miste als ZZP-er (als coach) collega's en die had ik daar wel. Mijn partner vroeg waar ik mij dan voor in wilde zetten. Voor mij was dat niet moeilijk met jarenlang werkervaring in de revalidatiewereld. Ondertussen keek ik op Twitter en één van mijn volgers had het bericht van Anne-Miek Vroom geretweet waarin ze vroeg om een duizendpoot als Office Manager. Na het lezen van de vacature kon ik maar één ding: zo snel mogelijk achter de computer springen en de beste sollicitatiebrief ooit eruit laten rollen.

Waarom heb je zin om aan de slag te gaan bij IKONE? Wat spreekt je aan?

Ik ben sinds augustus in dienst en wat mij vooral aanspreekt is de visie van IKONE en dat het een kleine stichting in ontwikkeling is. Er komen steeds meer enthousiaste innovatieve medewerkers bij en ik vind het heerlijk om een soort baken te zijn in de woelige IKONE-zee. 

Wat doe je bij IKONE?

Als Office Manager beheer ik voor een gedeelte de agenda en mails van Anne-Miek. De boekhouding, contracten, salarisadministratie en alles wat verder ter tafel komt. Dat zorgt voor 4 gevulde ochtenden.

Wat vind ik het leukst aan werken bij IKONE?

Het gevoel dat we het samen doen, creatief bezig zijn, de gelijkheid van iedereen binnen IKONE en de openheid in een innovatieve stichting. Eigenlijk alles waar IKONE voor staat. 

Rik van Dijk (bestuurskundige, projectmanager)

Hoe ben je bij IKONE terechtgekomen?

Tijdens mijn studie kwam ik IKONE al tegen. Ik ben IKONE blijven volgen, ook na mijn studie. In het voorjaar 2018 diende zich vanuit mijn rol als adviseur bij het adviesbureau Jonge Honden de mogelijkheid zich aan om een kop koffie te drinken met Anne-Miek. De passie, energie en IKONE’s visie op patiëntbetrokkenheid bij zorgvernieuwing maakte mij enthousiast en samen met Anne-Miek zijn wij op zoek gegaan naar de samenwerking. Het opzetten van de Patient Expertise School was dé manier!

Wat ga je doen bij IKONE?

Als een van de projectleiders van de Patient Expertise School houd ik mij bezig met het vormgeven van een opleiding voor ervaringskundigen. Doel: het constructief inzetten van de patiënt expert binnen innovatie- en transitietrajecten. In mijn rol bied ik structuur door onderdelen van de Scrum-projectmethodiek in te zetten en zorg ik voor continuïteit. Ik verdeel samen met het team de taken en ik ga met onze visie het veld in.

Waarom/wat vindt je het leukst aan het werken bij IKONE?

Wanneer ik geloof in een visie, dan ben ik niet te stoppen in mijn werk. En écht, wat heeft IKONE een visie. Er zijn nog zoveel slagen te maken voordat patiënten een gelijkwaardige positie bekleden in de zorg. En tevens liggen er zoveel kansen. IKONE grijpt deze met beide handen aan door het bieden van training, advieswerk, het Patiënt expertise team en dus nu ook de Patiënt Expertise School. Ik krijg veel energie als ik bezig ben voor de school, omdat dit een puzzelstukje is dat heel mooi aansluit bij de bestaande IKONE dienstverlening.

Heb je verder nog wat je wilt delen? Een leuk weetje over jezelf of een levensmotto, iets anders inspirerends?

Ondanks dat ik veel op beleidsniveau werkzaam ben, hecht ik er ontzettend veel waarde aan om de connectie te houden met de werkvloer. Dit vind ik bijvoorbeeld bij IKONE, door in mijn werk de relatie aan te gaan met de patiënt experts. Zo zie je voor wie je het doet! Dit gun ik eigenlijk alle beleidsmensen die zich inzetten voor de zorg, maar in het werk vrijwel geen patiënten zien.

Ruth Vogelzang (Linguïst, projectmedewerker)

Hoe ben je bij IKONE terechtgekomen?

Ik was op zoek naar werk met zingeving. Een mooiere wereld bereik je niet door afwachten, maar door zelf iets te ondernemen. Dat spreekt me ook aan bij IKONE. Ik ben afgestudeerd als linguïst en onderzoeker, maar vanuit een bijbaan in de ouderenzorg heb ik van dichtbij meegemaakt wat patiëntgericht werken en denken inhoudt. Het geeft mij ook veel voldoening om klaar te staan voor een ander. Patiëntexpertise is voor mij een nieuw veld, maar ik vind het echt superleuk om hier alles te ontdekken en om samen met IKONE mee te groeien.

Wat ga je doen bij IKONE?

Als projectmedewerker ga ik met verschillende taken aan de slag. Zo help ik mee aan het inhoudelijke deel van de Patiënt Expertise School en koppel ik Patiënt Experts aan opdrachtgevers. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor redactionele klussen, zoals de nieuwsbrief. Ik kijk uit naar de vele verschillende taken die ik binnen IKONE kan oppakken.

Wat vindt je het leukst aan het werken bij IKONE?

De positieve mentaliteit en de kennis die er is op het gebied van patiëntexpertise. Het streven om de wereld een stukje beter te maken. En dat je dit samen doet!

Heb je verder nog wat je wilt delen? Een leuk weetje over jezelf of een levensmotto, iets anders inspirerends?

Met mildheid voor jezelf en een ander kom je het verst en het wordt het leven een stuk leuker. En ik hou van gezelligheid en een praatje maken, maar als ik diep in een boek verzonken ben dan is de reactie soms wel wat vertraagd.