< naar overzicht

Bernhoven gaat samenwerken met IKONE

GEPLAATST: VRIJDAG 21 JULI 2017

Bernhoven start een intensieve samenwerking met de Stichting IKONE. Een logische vervolgstap in de nieuwe koers van Bernhoven door ook op organisatieniveau samen te werken met patiënten. De kwaliteit van leven van de mens, als onderdeel van de samenleving, staat binnen een zogenaamde patiënt geïntegreerde organisatie te allen tijde centraal. Met deze samenwerking zet Bernhoven in op verankering van de strategie ‘Toekomstbestendige zorg voor de regio’, gebaseerd op het bieden van zinnige zorg aan onze patiënt.

Ieder mens is uniek. De ene patiënt wil graag regie houden tijdens het zorgproces, de ander laat meer over aan de zorgprofessional. Zorg ontvangen en geven vraagt om samenwerking tussen professionals en patiënten. Elkaar vinden kan lastig zijn, maar is de essentie van een bijzondere samenwerking die Bernhoven is gestart met IKONE. Kern van de samenwerking is dat professionals en patiënten van Bernhoven met elkaar de patiëntreis nog verder gaan verbeteren. Soms zijn het kleine veranderingen die van grote betekenis kunnen zijn voor de persoonlijke ervaring. Juist Bernhoven speelt een belangrijke sleutelrol om de kwaliteit van leven bij patiënten in de regio te verbeteren.

Bijzondere samenwerking

Stichting IKONE en Bernhoven gaan een intensief programma doorlopen. Door op afdelingen patiëntervaringen te delen en actief met patiënten samen te werken aan betere zorg wordt het hart geraakt, van waaruit passende acties kunnen volgen. Een deelneemster aan een onlangs gehouden workshop en tevens zelf chronische patiënte vertelt: “Ik heb deze avond als overweldigend ervaren. Ik vind het geweldig om mee te werken op een gelijkwaardige manier en ook nog eens met alle zorgdisciplines aan tafel.” 

Directeur Anne-Miek Vroom is medisch socioloog en ervaringsdeskundige. Voor IKONE is de samenwerking met Bernhoven een gedroomd partnerschap”, vertelt Anne-Miek Vroom. “Iedere dag werken wij aan het verbeteren van kwaliteit van zorg. Wat ons betreft is het essentieel in alle processen samen te werken met patiënten. Dat Bernhoven dat nu zo intensief en ziekenhuisbreed oppakt is fantastisch.”

Stichting IKONE 

Stichting IKONE komt met een nieuw venster op de relatie tussen mens en zorg. Een venster dat zicht biedt op een betere kwaliteit van leven voor mensen met een fysieke aandoening. Dat venster komt tot stand door innovatieve projecten, wetenschappelijk onderzoek en inspirerend advies. Met een unieke combinatie van kennis en ervaring slaat IKONE dé brug tussen mensen met een aandoening en de gezondheidszorg in brede zin.

Afbeeldingsresultaat voor logo bernhoven